JANUS-AREENA

PARHAAT PELIT LAHDESSA

Vuodesta 1980 lähtien toiminut Lahden Tennis- ja squashkeskus sijaitsee Kisapuiston urheilualueella aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Kokonaisuuteen kuuluu myös vuonna 2014 valmistunut
itsepalveluhalli Janus-areena.

Hallien suurimpana käyttäjänä on Lahden Verkkopalloseura, jonka lisäksi tiloissa toimii muun muassa Lahti Squash, Lahti Sulkkis, Lahden Tenniskerho sekä Lahden Kortteliliiga.

Halleissa järjestetään vuosittain turnauksia ja kilpailuja niin tenniksessä, sulkapallossa kuin squashissakin. Tarjolla on myös juniorivalmennusta.

Kulkuyhteydet halleille ovat hyvät ja hallin yhteydestä löytyy runsaasti ilmaista parkkitilaa. Yleisten tilojen lisäksi hallin pukuhuoneet ja saunat ovat pelaajien vapaassa käytössä.

JANUS-AREENA

Heinlammintien mailapelihalli tuttavallisemmin Janus-areena, on rakentunut kolmessa eri vaihessa. Alkuperäinen osa pukuhuoneineen 2014, ensimmäinen laajennus (padel, sulkapallo 5 ja tennis 3) 2018 sekä viimeisin erillinen laajennusosa (tennis 4 sulkapallot/pickleballit 6 ja 7) 2023. Kahteen laajennukseen (2018 ja 2023) Lahden Tennis- ja Squashkeskus on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen tukea.

Uusimpaan erilliseen laajennus osaan kuljetaan joko Heinlammintien puoleisesta oranssista ulko-ovesta tai halleja yhdistävän välikäytävän kautta jonka kulkuaukko on vanhemmassa osassa sulkapallokenttä 4 ja tenniskenttä 2 kulmassa (kulku sulkapallokenttien takaa). Uudessa laajennusosassa ei ole erikseen pukuhuonetiloja.

Tenniskentät

Tenniskenttiä on neljä. Kenttien alustana on Novacrylic ja Green Set.

Sulkapallokentät

Sulkapallokenttiä on seitsämän. Neljän kenttäpinta (kentät 1-4) on kansainvälisen sulkapalloliiton hyväksymä Pulastic Regugym, jossa on alla 10 mm joustokerros.

Padel

Vuonna 2018 laajennuksen yhteydessä Janus-areenalle rakentui Lahden ensimmäinen padelkenttä. Kenttää on vuosien varrella uusittu ja kovan pelaamisen jälkiä korjailtu.

Pickleball

Pickleballia Janus-areenalla voi pelata kolmella kentällä joissa on laskettava verkko (Pickleball 6 ja 7 sekä sulkapallo 5).